SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Cinsel Danışmanlık Merkezi

Cinsel Danışmanlık Merkezi
Son Gncelleme: 22.06.2013 , Okunma: 15407
Cinsellik sadece yetişkinlerin hayatında değil, tüm yaş gruplarının bir şekilde gündemindedir. Çocuk cinselliği denildiğinde sıklıkla sorulan sorular akla gelir. Ergen cinselliği denildiğinde sıklıkla karşı cins arkadaşlıkları akla gelir. Yetişkin cinselliği denildiğinde partnerle yaşanan cinsel sorunlar akla gelebilmektedir.

Cinsel danışmanlık gereksinimi toplumun tüm yaş gruplarını ilgilendiren cinsel sorunlarda ihtiyaç duyulur. Cinsel danışmanlıkst çiftlerden birisi ya da her ikisinin cinsel sorunları olduğunda başvurulan danışmanlıksttir.

Erkeklerde sertleşme sorunu, ( iktidarsızlık) erken boşalma, ve cinsel isteksizlik en sık görülen cinsel sorunlar arasında yer almaktadır. Kadınlarda ise; cinsel isteksizlik, orgazm olamama, vajinismus gibi sorunlar en sık rastlanan cinsel sorunlar arasında yer almaktadır. Kadın ve erkek cinsel sorunlarının en temel iki ana nedeni vardır. Bunlardan birincisi fiziksel nedenler diğeri ise psikolojik nedenlerdir. Kadın ve erkek cinsel sorunlarının fiziksel nedenlerini araştıran üroloji uzmanı doktorlar ve kadın doğum uzmanı doktorlardır.  Gerekli  çözüm yolunu bulup uygularlar. Psikolojik nedenli cinsel sorunlarda ise yine psikolog doktorlar sorunları gidermeye yönelik cinsel danışmanlık uygularlar.

Bursa da cinsel danışmanlık merkezine başvuruda bulunan erkekler arasında en sıklıkla erken boşalma sorunu nedeniyle başvuruda bulundukları anlaşılmıştır. bursa empati aile danışmanlık merkezine başvuruda bulunan kadınlar arasında sıklıkla vajinismus ve anorgazmi problemleri nedeniyle başvuruda bulunmuştur.

Bursa empati psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı merkezine evlilik ve aile danışmanlığı başvurusunda bulunan birçok çiftin evliliklerinde yaşanan sorunlara, cinsel sorunların da eşlik ettiği gözlenmiştir. Ailelerin birlikteliğini tehdit edebilen cinsel sorunlar, evliliklerin gidişatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Cinsel sorunlar, eksik cinsel bilgiler ya da yanlış cinsel bilgiler nedeniyle oluşur. Cinselliğin ayıplandığı, yasaklandığı ya da suç ve utanç gibi algılanması nedeniyle oluşur. Deyim yerindeyse  cinselliğin kirletilerek anlatıldığı, öğretildiği durumlarda oluşur ve gelişir. Cinsel sorunların çözümleri cinsel danışmanlık merkezilerinden cinsel danışmanlıkst eşliğinde danışmanlık görmekle mümkün olur. Kendi başına iyileşmesini ya da zamanla düzelmesini beklemek umutsuzluk ve ümitsizlik yaratacağı açıktır. 

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm