SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Evlilik ve Aile Danışmanlığı

Evlilik ve Aile Danışmanlığı
Son Gncelleme: 14.06.2013 , Okunma: 13732
Evlilik danışmanlığın da çiftlerin tutumu çok önem taşımaktadır. Erkek ve kadının birlikte karar vererek ve sorululuğunu üstlenerek evlilik danışmanlığı almaları her şeyden önemli bir kuraldır.

Çiftlerin belirli sorunlar karşısında takındıkları tutum sorunların çözümünde temel belirleyicidir. Evlilik öncesinde çiftlerin bir birilerini ve ilişkilerini tanıması olabilecek muhtemel sorunları karşısında nasıl çözümler ürettikleri önemli bir belirti olabilmektedir. Her ilişkide kimi sorunlar yaşanabilir. Sorunsuz bir evlilik ve aile yaşamı öngörmek hayal olacaktır. Ancak olabilen muhtemel evlilik sorunlarını çözme konusundaki sebat önem kazanmaktadır. Belirli bir süre konuşan ve uzlaşılmayan konularda ise evlilik danışmanlıksti ile görüşülmekten kaçınmamalıdırlar.

Birçok çift danışmanlıksti, sorunları çözerek çiftin içtenliğini sağlayabileceğini düşünür. Bizim hedefimiz, hem amaçlara hem de sorunların çözümüne eş zamanlı olarak yakınlığı geliştirerek odaklanmaktır. Çift danışmanlığıne bu boyutu ekleyerek, danışmanlık süreci danışmanlıkst ve çift için zenginleştirilmiş olur.

Evlilik danışmanlıksti / psikolog, çift ile olan iletişiminde dengeyi sağlaması önemlidir. Evlilik danışmanlığınin  merkezinde dengeyi sağlamak yatar denilebilir. Evlilik danışmanlığı sürecinde, evlilikte yaşanan sorunlarda her iki bireyinde az veya çok sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız.  Çiftler, evlilik sorunlarının çözümünde de eşit oranda sorumluluğa sahiptir. Evlilik danışmanlığınde dengeyi bulmak ve dengeyi korumak da evlilik danışmanlıkstinin görevidir. Yaklaşımında dengeli olan bursa aile danışmanlıksti eşlerin sorumluluğu üstlenmesini ister. Çiftlerin her ikisini de eşit oranda yüzleştirir ve her birine karşı destekleyici ve besleyici olmanın yollarını bulur. Evlilik danışmanlıksti eşlerden birinin tarafını tutmaz veya tarafını tutuyor gibi görünme-meye çalışır. Ya da eşlerden birine karşı koalisyon oluşturulmaz. Bunun yerine çiftlerin her ikisinin istikrarlı bir şekilde her birinin etki ve katkılarına yönelir. Psikologun, bu amaçlarını yerine getirmesi sürecinde dengeyi gözeterek ilerlemesinde yarar olacaktır. Danışanların, aile danışmanlığı sürecinde yargılanmama, güven ortamı, ve gizliliği azami olarak özen göstermesi önemlidir.

Evlilik danışmanlığı sürecinde çocukların durumu da önemlidir. Ailede çocuklar varsa ve çocukların evlilik çatışması içinde yer etmesi durumunda çiftlere bu durum hakkında bilgi verilir. Ve çiftlerin aralarındaki anlaşmazlıklara çocukların karıştırılmaması vurgulanır. Gerekirse çocuk psikolojisi konusunda deneyimli çocuk  psikoloğu veya uzman çocuk psikolog doktorlar ile görüştürülmesi önerilir. 

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm