SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Kaygıyla Nasıl Başa Çıkarsınız?

Kaygıyla Nasıl Başa Çıkarsınız?
Son Gncelleme: 06.05.2013 , Okunma: 5192
Otobüs durağında beklenen otobüsün gelmesini beklerken, yada bir iş görüşmesine gitmiş bekliyorsanız, hayati bir sağlık sorunu yaşayan bir yakınınız için doktorunuzun muayene etmesini beklerken, yeniden deprem olur mu diye endişeyle beklerken endişeleniriz. Siz de pek çok insan gibi yaşayacağınız olası acıyı ya da korkuyu yaşamın doğal bir parçası gibi kabullenemez ve bazı bilinçli çabalar gösterirsiniz.

Kaygı, endişe, iç sıkıntısı, iç huzursuzluğu hissetmemize neden olan birçok yaşam olayı yaşamış olabilirsiniz. Bu yaşam olayları ölüm, boşanma, travma, trafik kazası ya da endişe ve sıkıntı veren diğer olaylar olabilir. Duygu durum bozukluğu ( depresyon), anksiyete bozukluğu’na yol açmış sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. İlaçsız tedavi olmayı beklemiş olabilirsiniz. Ya da başetmekte zorluk çektiğiniz de depresyon psikodanışmanlık’si almış olabilirsiniz. Ya da birçok insanın yaptığı bazı davranışlar sergiliyor olabilirsiniz. Siz de bir kaygı ve endişe verici durumla karşılaştığınızda aşağıdaki gibi başetme yolları deniyor musunuz ?

Kendinizi sürekli çalışmaya verebilirsiniz.

Benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarınızla konuşabilirsiniz.

Çözümü alkol kullanmakta arayabilirsiniz.

Unutmaya çalışabilirsiniz

Sigara kullanıyorsanız miktarını artırmış olabilirsiniz.

Alışveriş hastalığına yakalanmış gibi davranabilirsiniz.

Karşı cins arkadaşlık ilişkilerine yenilerini ekleyebilirsiniz.

Spor yapmaya yönelebilirsiniz.

İnsanlardan ya da dostlarınızdan uzaklaşabilirsiniz.

Umutsuzluk duygusu içinde dini gereklilikleri yerine getirmeye özen gösterebilirsiniz.

Yukarıdaki yollar ve yöntemler ya çok az etkilidir ya da etkisiz yöntemlerdir. Sadece günü kurtarmaya dönük rahatlama çabalarıdır. Bir kısmı işlevsel ve olumlu özellikler de taşır. Örneğin spor yapmak veya işlerimize daha sıkı sarılmak, ya da bir uzman psikolog tan psikodanışmanlık  almak olumlu yönde işlevler gösterebilir.

Hayatımız boyunca değişik şekillerde bizi mutsuzluğa sürükleyen, bizi huzursuz eden, içsel olarak huzursuzluk yaşadığımız birçok olayla karşılaşabiliriz. Kendimize özgü yollar geliştirerek bu kaygı ve endişe yaratan durumlarla baş etmeye çalışırız.

Doğru yöntemler arasında en önemlisinin psikolojik tedavi yollarını aramak olduğunu ve bir uzman psikolog’tan destek almamız gerektiğini unutmayalım. Çünkü kaygı ve endişe  durumları enerjimizi ve yaşam kalitemizi olumsuz etkiler. İş ve eşimizle ilgili olan yaşamımızı olumsuzlaştırır.

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm