SORU SOR

BLG DANIMA HATTI: 0(224) 451 6551

Evlilik Kararı Nasıl Verilmeli

Evlilik Kararı Nasıl Verilmeli
Son Gncelleme: 08.07.2013 , Okunma: 19283
Evlilik öncesi danışmanlığı, evlenme kararını veren insanların önceden evlilik provası yapmasıdır denilebilir. Evlenmeden önceki dönemler için “ gülüm ayları, gözlerin kör olduğu zamanlar” , gibi benzetmeler yapılır. Evlenmeden önce kurulan hayaller çoğu zaman olumlu ve güzeldir. Gelecekle ilgili planlamalar yapılır. Çocuk ya da çocuklarla ilgili detaylı planlar yapılır. Ancak evlilik hayatında yaşanması muhtemel sorunlar görmezden gelinir.

Çiftler kendileri ve eş adayları hakkında olumsuzlukları görmeme eğilimi taşırlar. “Evlilikte keramet vardır” deyişinde olduğu gibi evlendikten sonra “samanlık seyran olur” inancı taşınır. Evlendikten sonra herşey yoluna girer şeklinde düşünülür. Bazı evliliklerde evlenmeden önce görülen bazı sorunlar, evlendikten sonra gerçekten ortadan kalkar. Ancak bu her evlilik için geçerli değildir. Tam tersine olumsuzluklar gittikçe artmaya başlar.

Evlilikte gerçekten keramet var mıdır? Tartışılır. Partnerini değiştirmeye çalışan çiftler hemen her zaman yanılırlar. İnsanın kişilik yapısı kolaylıkla değişmeyeceği mutlaka göz önüne alınmalıdır. “ Yedisinde neyse yetmişinde de odur “ atasözünde olduğu gibi insanın kolayca değişmesini beklemek, bunu ummak çoğu zaman büyük bir yanılgıdır. İnsanlar bazı detaylarda değişim gösterebilirler mutlaka, ama hiçbir profesyonel psikolojik yardım almadan bunu başarması zor olabilir.

Flörtleşme dönemi çiftlerin bir birini tanıması ve anlaşması açısından çok önemli bir dönemdir. Henüz evlilik kararı verilmeden çiftlerin bir birini tanıma sürecini yaşadığı bu dönemde her şey konuşulmalıdır. Sevgilim beni kırmaz, o benim mutlu olmam için ne gerekiyorsa yapar, gibi inançlar yanılgıya açıktır. Çiftler bir birlerini kırmamak için birlikteliklerine dair detayları konuşmama eğilimi içine girerler. Sonraki yıllarda evlilikte kırılmaktansa flört döneminde açıkça konuşulmasında ona göre nişanlanma kararı verilmesi daha doğru olacaktır. Flörtleşme döneminde, nişanlılık döneminde veya evlilik kararı vermeden önce, evlilik danışmanlıksti ile görüşülebilir ve evlilik öncesi danışmanlığı alınabilir.

Flörtleşme döneminde mutlaka konuşulması gereken konular vardır. Nişanlılık dönemi ne kadar sürecek? Hangi şehirde ve semtte yaşanacak? Ailelerle ne sıklıkta, nasıl bir ilişki kurulacak? Eşler ne iş yapacak? Kaç çocuk isteniyor? Çocukların bakımı konusunda sorumluluklar neler olacak?  gibi konular konuşulması gereken temel konulardandır. Evlilik öncesi danışmanlık almak bu aşamada önemli olabilmektedir. Aile danışmanlığı merkezlerindeki psikologlar ile bu durumu çift olarak psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Nişanlanma döneminde çiftler bu konuşmayı devam ettirmeliler. Birtakım sorun alanları varsa, bunlar evlilik öncesi sorunlar olarak yaşanmalıdır. Sonuç olarak nişan dönemi çiftler için evlilikten önceki son kavşaktır. Evlilik kararını vermek sevimli, hoş ve olumlu bir karardır. Ancak evliliği bozmak zor bir karardır. Evlenmeden önce çiftlerin bir birlerini tanıması, gelecekte sürprizlerin çok daha az görüleceği anlamına gelebilir. En önemlisi de, karşınızdakini olduğu gibi kabul edebilecek misiniz? Sorusuna samimi cevaplar verebilmelisiniz.

Dier Aile Danışmanlığı Makaleleri

Kullanm Koullar ve Yasal Uyar

© 2024 Tm Haklar Sakldr Bursa Aile Danma ve Aile Danmanl. Site: 3 nlem Tasarm